Theaterstoelen Aan de Slinger gaan naar Oekraïne

HOUTEN – De verbouwing van Theater Aan de Slinger gaat op 8 juli van start. De 296 stoelen uit de Theaterzaal krijgen een nieuwe bestemming. Vanuit Oekraïne komt er een vrachtwagen die de stoelen ophaalt en naar het Cultuurhuis in Dolyna zal vervoeren. Burgemeester Gilbert Isabella heeft de eer om de eerste stoel in de vrachtwagen te laden.

Een van de drijvende krachten achter dit project is Bram Bosshardt. Hij is voorzitter van het Lysenko Koor in Tull en ‘t Waal. Tussen het Lysenkokoor en de stad Dolyna bestaat al jaren een hechte vriendschap. Het Cultuurhuis in Dolyna kan de stoelen goed gebruiken. Toen het nieuws over de verbouwing van de Theaterzaal  bekend werd, was het contact met Aan de Slinger snel gelegd.

Goede bestemming
“Toen ik twee jaar geleden hoorde dat de theaterstoelen van Aan de slinger vervangen zouden worden, vroeg ik: “Waar gaan die dan heen? “, vertelt Bram Bosshardt. “Ik weet nog wel een goede bestemming.” Hij dacht meteen aan het Cultuurhuis in Dolyna waar hij meerdere keren opgetreden heeft met het Lysenkokoor. Nadat hij groen licht had gekregen van Arjen Berendse van De Slinger, werd er een vrachtwagen geregeld om de stoelen op te halen. Bosshardt is blij dat de stoelen in Dolyna een nieuwe bestemming krijgen.

Extra stoelen
Met de verbouwing van de Slinger wordt er in de zaal een extra balkon gerealiseerd, waardoor er maar liefst 84 stoelen meer beschikbaar komen. De bezoekers die een plek op de balkons gereserveerd hebben, kunnen voorafgaand, tijdens een pauze of na afloop van een voorstelling in de bovenfoyer en de foyer van de Kleine Zaal plaats nemen.

November
Op 12 november zal de bouw van het nieuwe balkon voltooid zijn, staan de nieuwe stoelen op hun plaats en opent Aan de Slinger de deuren van de nieuwe Theaterzaal.

Zonnepanelen
Er komen ook 359 zonnepanelen op het dak van het theater. De installatie gaat een derde van het totale gebruik van elektriciteit per jaar leveren. Bijna 90% van de opgewekte elektriciteit wordt direct gebruikt. De Provincie heeft een subsidietoezegging gedaan waarmee het voor Aan de Slinger mogelijk is om batterijen aan te schaffen. Hiermee kan de overige 10% opgeslagen worden én is het mogelijk over te stappen op een dynamisch contract met de energieleverancier.

Foto: Aan de Slinger, fotograaf Paul van der Klei

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn