Tim Schouten filosofeert op de planken

HOUTEN – Acteur en presentator Tim Schouten, bekend van het televisieprogramma Checkpoint, staat op 2 juni in de de Wiese met de voorstelling ‘Zie de mens’. 

Als kind vond hij acteren altijd al leuk, vertelt hij in het radioprogramma Bijna Weekend op Omroep Lekstroom: “Ik denk dat het mooie van acteren of theater is, dat jij je verdiept in personen waar je in eerste instantie niet in verdiept. Ik speel nu in een andere voorstelling een boer, en dat staat best ver van mij af. Ik speel toneel, en dat blijft ook gewoon toneel.”

Zie de mens
Het theaterstuk heeft een intrigerende titel: ‘Het is een soort ‘showy’ theatershow rondom allemaal dingen die je niet kan zien, maar waar je van weet, gelooft, hoopt, denkt, verwacht te bestaan. Ik speel een personage die gaat proberen om al die dingen die je normaal niet ziet, wel te laten zien voor het publiek. Ik probeer een eenhoorn te laten zien, de wind, het hart. Het wordt steeds wat moeilijker. Ik moet ook een huilende walvis laten zien bijvoorbeeld.”

Filosofie
Het is een filosofische show voor kinderen: “Ik heb in de show een assistent, en die het is het af en toe niet met mij eens. En de vraag is dan vaak: Hoe ga je er dan mee om? Je raakt dan soms in conflict omdat hij het dan anders ziet dan ik”.

Veel op de planning
Tim is druk de komende periode: “We staan in deze zomer ook in de Parade in Utrecht, maar het is denk ik leuker om naar De Wiese te komen want daar spelen we de hele voorstelling. We staan ook op de volwassen parade met de show ‘Zie hoe de mens heet’, dat gaat over de vraag of je van iedereen in de wereld kan houden. Weer een filosofische vraag dus. En verder ga ik ook lekker een keer op vakantie, dat is ook belangrijk.”

Luister nu het hele fragment terug op Spotify: 

Foto: Tim Schouten 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn