Touwlaan acht weken afgesloten voor doorgaand verkeer

IJSSELSTEIN – De gemeente start op maandag 27 mei met het herinrichten van de Touwlaan. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met 19 juli duren. De gemeente wil hiermee de verkeersveiligheid en leefbaarheid voor de weggebruikers, buurtbewoners en scholen verbeteren. Bewoners en ondernemers zijn per brief geïnformeerd.

De werkzaamheden hebben betrekking op het gedeelte van de Touwlaan vanaf de Lagebiezen tot aan Eiteren, inclusief beide kruisingen. De rotonde bij de Lagebiezen en Achtersloot en de kruising tussen de Touwlaan en Eiteren zijn niet bij dit project betrokken.

Planning
De Touwlaan wordt per fase afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Dit wordt via omleidingsroutes aangegeven. De woningen blijven bereikbaar voor bewoners en bezoekers. Aannemersbedrijf Jos Scholman voert de werkzaamheden in drie fasen uit. Werktijden: van maandag tot en met vrijdag, van 07.00 uur tot 17.00 uur.

  • Fase 1 (27 mei tot en met 21 juni): Johan Willem Frisolaan tot Eiteren
  • Fase 2 (17 juni tot en met 5 juli): Kasteellaan tot Johan Willem Frisolaan
  • Fase 3 (1 juli tot en met 19 juli): Vondellaan tot Kasteellaan


Reden herinrichting

De snelheid van het verkeer aan de Touwlaan is te hoog, dit komt vooral door de huidige straatinrichting. De weg is te breed en er ontbreken goede snelheidsremmende maatregelen. Ook dragen beschadigingen in het wegdek en het vrachtwagenverkeer bij aan de trillingsoverlast. Sommige delen van de Touwlaan zijn onoverzichtelijk. Dit geldt vooral voor de kruispunten, de fietspaden en de voetgangersoversteekplaatsen, ook bij de schoolzone.

Vrachtwagenverbod Kasteelkwartier
Na de werkzaamheden geldt een vrachtwagenverbod op de Touwlaan en in de aangrenzende wijk het Kasteelkwartier. In het recent genomen verkeersbesluit is vastgesteld dat vrachtwagens zwaarder dan 3500 kg, niet meer op de hierboven genoemde locaties mogen komen. De reden hiervoor zijn de verkeersonveiligheid en de hierboven genoemde geluids- en trillingshinder die het vrachtverkeer met zich meebrengt.

Veiligheid

De gemeente laat weten dat de bovengenoemde planning een schatting is. Door onverwachte omstandigheden kan de planning wijzigen. De fasen hebben een overlap om de verplaatsing van de werkzaamheden mogelijk te maken. “Wij vragen weggebruikers dringend de afsluiting te respecteren en het werkgebied niet te betreden. Veiligheid staat voorop!”

Meer info over het project is te vinden op de website van de gemeente IJsselstein.

Foto: Karin Doornbos

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn