Urban golfwedstrijd ‘de Slag om Houten’ haalt geld op voor  Houten Freedom Trail

Een vijftigtal golfers deed13 april mee aan de vierde editie van de urban golfwedstijd ‘de Slag om Houten’. Ook dit jaar was het parcours uitgezet op een deel van de vijfwal in Houten. Golfkarretjes brachten de deelnemers na de laatste hole terug naar het startpunt.

Bijzonder was de afslag bij de Rietplas. Hier moest de bal in een gemarkeerde circel in het water worden gemikt. De reddingsbrigade viste de ballen uit het water. Rijn van Lynden van de wedstijdleiding gaf aan dat er vanwege de veiligheid ook dit jaar met zachte ballen werd gespeeld. En dat ze dit jaar een oranje kleur hebben. “Vorig jaar hadden we gele ballen, niet handig met al die paardenbloemen. Nog langer zoeken…”

De opbrengst gaat naar de ‘Houten Freedom Trail’.  Een nog te ontwerpen fiets- en wandelroute langs verschillende locaties met herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in gemeente Houten. Jaap Slot, coördinator van het evenement: ‘Langs de routes komen bordjes met QR codes. Hierop kun je dan zien at er op die plek is gebeurd in de 2e wereldoorlog. Daarmee willen we een stukje interactiviteit geven voor de schoolgaande jeugd, maar ook voor ieder ander die nog wat wil leren.’

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn