Vandaag: nieuwe editie van ‘Rondom Houten’

In Rondom Houten, de maandelijkse online talkshow van Houten, komen verschillende thema’s aan bod, zoals sport, cultuur, zorg en welzijn, politiek en duurzaamheid. Presentatrices Sylvia Groen en Anneloes Roffel ontvangen en interviewen de gasten in de studio over actuele onderwerpen in Houten. 

In de afgelopen maand werd Houten opgeschrikt door het nieuws dat katteneigenaren hun huisdier in de avond binnen moet houden. Vanwege het broedseizoen van weidevogels is het verstandiger om de kattenluiken dicht te doen. Ria Frowijn, wethouder van onder andere Dierenwelzijn, is uitgenodigd om deze ‘avondklok’ voor katten toe te lichten.

Koningsdag
We naderen het einde van april, en dat betekent dat één van de mooiste feesten van het jaar voor de deur staat: Koningsdag. De voorzitter van het Oranjecomité, Eric de Groot, praat ons bij over het programma van deze feestelijke dag in Houten.

4 & 5 mei
Naast een Oranjecomité is er in Houten ook een comité voor 4 en 5 mei, de dagen dat we stilstaan bij dodenherdenking en de bevrijding van Nederland in 1945. Bram Bosshardt, één van de bestuursleden van dit comité, vertelt graag over het belang van deze dagen en hoe er in Houten wordt herdacht en feestgevierd op deze dagen.

Splinter
Op 10 mei en 11 mei vindt de jubileumvoorstelling ‘Hotel California’ plaats in Theater aan de Slinger. De theatergroep bestaat dit jaar 15 jaar en viert dat met een voorstelling. Margreet Ausems vertelt in de uitzending over het ontstaan van de groep en de succesformule.

YouTube player

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn