Veiligheidsdag in Houten: informatie, demonstraties en zélf ervaren

Op 14 september wordt in Houten de Veiligheidsdag 2024 georganiseerd. Op die dag kan jong en oud in gesprek met specialisten op het gebied van veiligheid, maar men kan ook zélf ervaringen opdoen.

,,De dag is van 10.00 tot 16.00 uur”, vertelt Mark van Noppen die namens de Veiligheidsregio Utrecht betrokken is bij de organiatie.. ,,We gaan alles laten zien op het gebied van veiligheid in de regio Houten. Dat doen we samen met de politie Houten.” Maar niet alleen de politie zal aanwezig zijn. ,,Er zijn diverse disciplines van de brandweer en er zijn mensen van de RAVU, dus de ambulance.”

Op de dag zijn er voor jong en oud interessante en leuke activiteiten. ,,Je kunt het politiebureau van binnen bekijken”, noemt van Noppen als voorbeeld, ,,Maar we zijn ook met diverse voertuigen aanwezig en er zullen demonstraties gegeven worden. Kinderen kunnen die dag overal op- en inzitten. Er zullen diverse partners aanwezig zijn. Denk daarbij ook aan rijkswaterstaat, ProRail, BOA’s, de gemeente, de reddingsbrigade en diverse onderdelen van defensie. Het is een groot terrein rondom de brandweerkazerne in Houten. Op dat terrein is dus een divers aanbod aan activiteiten.”

Ervaren
,,Buiten de mogelijkheid om dingen te bekijken is het die dag ook mogelijk om dingen te ervaren”, vertelt Van Noppen. ,,Demonstraties, proefritten, ervaren hoe het is om een auto open te knippen of eens voelen hoe het is om met een pak aan door de rook te lopen. Voor de jeugd hebben we ook verschillende spelletjes.”

,,We willen laten zien wat we in huis hebben. Het is leuk voor jong en oud. En natuurlijk kunnen jongeren die interesse hebben in een loopbaan op het gebied van veiligheid komen kijken of dit iets voor ze is. Maar ook anderen kunnen een interessante en leuke dag ervaren.”
Het is niet de eerste keer dat in Houten de veiligheidsdag wordt georganiseerd. ,,Twee jaar geleden hebben we een succesvolle editie gehad”, zegt Van Noppen. ,,. De schatting van de poltie was dat we toen tussen de zeven- en negenduizend bezoekers hadden. Dat proberen we nu te overtreffen.”

Veiligheidsdag Houten
Wanneer: 14 september, van 10:00 tot 16:00 uur
Waar: De Brug 2, Houten

Impressie van Veiligheidsdag Houten 2022

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn