Victum hoopt op korfbalenthousiasme schoolkinderen

Op 15 mei verzamelen jongens en meisjes van dertien Houtense basissscholen zich op de velden van korfbalvereniging Victum voor het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi.

,,Er doen dit jaar 169 teams mee”, vertelt Tanja van Veldhuizen namens de organisatie. De 34-jarige Houtens korfbalt zelf al vanaf haar jeugd en is inmiddels moeder van twee kinderen. ,,Die doen niet mee, ze zijn nog te jong om op school te zitten.”

Het schoolkorfbaltoernooi is voor Victum dé manier om nieuwe jeugdleden enthousiast te maken voor de korfbalsport. ,,Elk jaar werven we op deze manier nieuwe leden”, aldus Van Veldhuizen. ,,We hebben wel veel concurrentie van andere sportverenigingen in Houten. Kinderen vinden hockey, voetbal, volleybal en andere sporten ook heel erg leuk.”

Gratis meetrainen

Toch wil Victum aandacht vragen voor korfbal. ,,De enige sport waarin je met jongens én meisjes in één team speelt. Daarnaast moet je zowel kunnen aanvallen als verdedigen. Dat is heel bijzonder en iets wat je niet bij veel andere sporten tegen zult komen.”

Kinderen die na het toernooi enthousiast zijn geworden, kunnen bij Victum drie keer gratis meetrainen om te bepalen of ze lid willen worden. Voor mensen die niet zelf komen sporten is er toch een prima reden om naar Victum te komen tijdens het schoolkorfbal:,,Traditioneel hebben we lekkere verse wafels. De opbrengst van de wafels gaat naar onze jeugdafdeling.”

 

Foto: Lisette Goudkade

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn