‘Vier het Leven’: Samen uit, samen genieten

IJSSELSTEIN – Als je op leeftijd bent, is het niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend om een theatervoorstelling of concert te bezoeken. Stichting ‘Vier het Leven’ biedt uitkomst. De stichting is landelijk actief, en regelt voor ouderen uitjes naar theater, concerten en bioscoop. “Service van deur tot deur”, zegt Marijke Pillen, locatie-coördinator in regio Lekstreek.

De organisatie bestaat landelijk inmiddels vijftien jaar. “En in deze regio zo’n acht, negen jaar.” Marijke Pillen is samen met een collega verantwoordelijk voor de koppeling tussen deelnemer en vrijwilliger. “En we gaan zelf natuurlijk ook wel eens als begeleider mee naar een voorstelling.”

Cultureel aanbod
Het aanbod is voornamelijk van culturele aard. “We bezoeken voorstellingen in Nieuwegein, Houten en IJsselstein, maar we gaan ook wel eens naar de Stadsschouwburg in Utrecht, of naar het Figi Theater in Zeist. We zitten nu een beetje aan het eind van het seizoen, maar in augustus komen we met een uitgebreid nieuw programma.”

Appeltaartconcert
En sommige activiteiten lopen natuurlijk gewoon door. “We hebben koffiemomenten via Zoom, en er worden online-lezingen gegeven, zo houden we contact.” Op 29 juni is er nog een Appeltaartconcert in de Oase.

Hoe werkt het?
Je meldt je aan voor een activiteit, en wordt in overleg door een vrijwilliger opgehaald om al dan niet samen met leeftijdgenoten, een museum, bioscoop of theater te bezoeken. In de pauzes kunnen mensen samen iets drinken, en na afloop word je weer veilig thuisgebracht. “We wachten bij wijze van spreken echt tot mensen hun sleutel in de deur hebben.” Deelnemers betalen een arrangementsprijs.

Huwelijk

De activiteiten zorgen er ook voor dat ouderen nieuwe mensen leren kennen. “Soms blijken die gewoon in de eigen buurt te wonen.” In die zin is het ook heel verbindend. “Er ontstaan echt vriendschappen tussen mensen. En er is zelfs ooit een huwelijk uit voortgekomen”, lacht Marijke.

Mensen die interesse hebben in de activiteiten van ‘Vier het Leven’ kunnen zich aanmelden via de website. Telefonisch (tel. 035 – 5245156) of per e-mail aanmelden kan ook. Je ontvangt dan een informatiepakket met programmaboekje per post.

“We kijken uit naar het nieuwe seizoen, en hopen dat veel mensen de weg weten te vinden naar ons aanbod. En mensen die het leuk vinden om zich als vrijwillig begeleider aan te sluiten zijn natuurlijk ook van harte welkom!”

Foto: Vier het Leven

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn