Vives dames 1 debuteert met overwinning in de Topdivisie

IJSSELSTEIN – Vives dames 1 heeft een geslaagd debuut gemaakt in de Topdivisie met een knappe 3-1 overwinning op Volley Tilburg. De wedstrijd werd gespeeld in de IJsselhal in IJsselstein. De thuisploeg nam het op tegen Volley Tilburg dat vorig seizoen al in de Topdivisie speelde. Door het vertrek van vijf speelsters traden de Tilburgers aan met een vernieuwd team.

De basisopstelling van Vives bestond uit Janine, Romy, Rebecca, Sterre, Manon, Anouk en libero Amber. De eerste set begon gelijk op, waarbij Vives de bezoekers steeds net voorbleef. Ondanks een late opmars van Volley Tilburg trok Vives de set nipt naar zich toe met 25-23.

Servicepass
In de tweede set nam Volley Tilburg het initiatief. Vives had moeite om de servicepass onder controle te krijgen, wat hen vroeg op een achterstand zette. Coach Michel greep in met een vroege time-out en voerde enkele wissels door, maar Tilburg bleef dominant en won de set uiteindelijk met 21-25, wat de stand gelijk bracht op 1-1.

Spannende strijd
De derde set was een spannende strijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisselden sterke aanvallen af met fouten. Vives kwam terug na een achterstand en vocht zich naar een 26-24 overwinning, mede dankzij een ace van Rebecca en een fout van de Tilburgse aanval op een cruciaal moment. Hiermee nam Vives een 2-1 voorsprong in sets.

Enthousiast thuispubliek
In de vierde set leek Vives op weg naar een comfortabele overwinning, met een vroege voorsprong van 6-2. Tilburg vocht echter terug en bracht de stand op 13-11. Ondanks deze opleving van de bezoekers bleef Vives geconcentreerd en kon het door fouten van de tegenstander opnieuw uitlopen naar een voorsprong van 22-16. Volley Tilburg gaf zich nog niet gewonnen en kwam gevaarlijk dichtbij (22-20), maar met de steun van het enthousiaste thuispubliek – de Vives Fanatics – slaagde Vives erin om de set met 25-22 binnen te halen. Hiermee won Vives de wedstrijd met 3-1.

Bekertoernooiwedstrijd
De volgende wedstrijd van Vives dames 1 is op zaterdag 12 oktober tegen Armixtos in Amsterdam. Verder staat er op 26 oktober een bekertoernooiwedstrijd tegen Keistad dames 1 op het programma, dat uitkomt in de Superdivisie. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de IJsselhal in IJsselstein.