VIVES Dames 1 sleept overwinning binnen tegen Armixto

IJSSELSTEIN – Afgelopen zaterdag ging het dames 1 team van Departyshop.nl VIVES vol goede moed op bezoek bij Armixtos in sporthal De Pijp, Amsterdam. Na een spannende strijd trokken de IJsselsteinse volleybalsters uiteindelijk aan het langste eind met een 3-1 overwinning. Een wedstrijd waarin ze zich aanvankelijk dominant toonden, maar die ze pas na een spannende vierde set in hun voordeel wisten te beslissen.

De eerste twee sets verliepen veelbelovend voor VIVES. De dames begonnen sterk en lieten er geen twijfel over bestaan dat ze naar Amsterdam waren gekomen om de volle drie punten mee naar huis te nemen. In de eerste set nam VIVES al snel een comfortabele voorsprong van 1-8, dankzij twee aces van Manon en een uitstekende blokkeeractie van onder anderen Rebecca. Armixtos had weinig in te brengen en VIVES pakte de set zonder moeite.

Thuispubliek
In set twee kreeg het thuispubliek de opdracht om hun team meer aan te moedigen. Dit leek de dames van VIVES niet te deren. Hoewel de voorsprong dit keer iets minder groot was, kwamen ze nooit in gevaar. Met degelijk spel sleepten ze ook deze set naar zich toe en leek de wedstrijd voorspoedig af te stevenen op een snelle overwinning.

Tactische aanpassingen
Armixtos gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Met enkele tactische aanpassingen en een nieuw elan kwamen ze sterk terug in de derde set. VIVES begon moeizaam en keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Ondanks enkele wissels en pogingen om het tij te keren, konden de dames uit IJsselstein niet voorkomen dat Armixtos deze set met ruime cijfers (25-13) naar zich toe trok. Het momentum lag plots bij de thuisploeg.

Zenuwslopend gevecht
De vierde set werd een zenuwslopend gevecht. VIVES maakte meer fouten dan in de eerste sets, waardoor ze opnieuw achter de feiten aanliepen. Bij een stand van 8-3 voor Armixtos leek het er even op dat de wedstrijd richting een vijfsetter zou gaan. Coach Michel Klappers bracht Wytske in voor Anouk en probeerde het team nieuwe energie te geven. Langzaam maar zeker vochten de dames zich terug in de wedstrijd. Toch stond er bij 23-19 nog steeds een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg op het bord.

Slimme aanvallen
Met een geweldige veerkracht kwam VIVES terug. Een sterk blok van Rebecca, een ace van Manon en enkele slimme aanvallen brachten de spanning volledig terug in de wedstrijd. Bij een stand van 24-24 hing de set en daarmee de wedstrijd in de lucht. Dankzij een aanval van Manon en een slimme prikbal van Anouk wisten de dames uit IJsselstein uiteindelijk de set met 24-26 binnen te slepen, wat de wedstrijd besliste in een 3-1 overwinning voor VIVES.

Tevreden
Na afloop van de wedstrijd blikte coach Michel tevreden terug: “Elke week het beste uit jezelf halen, levert uiteindelijk altijd resultaat op.” De overwinning van dit weekend was daar een prachtig bewijs van.

Volgende week wacht VIVES een nieuwe uitdaging. In de eigen IJsselhal spelen ze om 19.45 uur tegen Next Volley Dordrecht dames 1. Een nieuwe kans om de sterke vorm door te zetten en hun positie in de competitie verder te versterken.