Vives Heren 1 volgend seizoen niet meer in topdivisie

DePartyshop.nl VIVES Heren 1 zal na dit seizoen niet meer in de topdivisie uitkomen. Dat ligt niet aan de sportieve resultaten, maar heeft te maken met het vertrek van spelers. Het bestuur van de IJsselsteinse volleybalvereniging hoopt met het hoogste herenteam komend seizoen in de tweede divisie te gaan spelen.

Vorig seizoen debuteerde Heren 1 in de topdivisie, nadat het team in 2022 kampioen was geworden in de eerste divisie. Dit seizoen moest er al in december afscheid genomen worden van Sjoerd Hoogendoorn en niet veel later ook van Niels Bakker. En na dit seizoen laten nog meer spelers Heren 1 achter zich, onder wie oudgedienden Addie van der Veen, Joël van der Schans, Mitchel van Kesteren en Jordy Streng.

Daardoor concludeert het bestuur dat er op dit moment geen representatief topdivisieteam meer op de been gebracht kan worden zonder veel spelers van buitenaf te halen. Dit laatste vindt het bestuur niet wenselijk omdat zij het belangrijk vindt dat VIVES zijn herkenbare, IJsselsteinse karakter behoudt.

Daarom zal VIVES volgend jaar met een jong eerste team op een lager niveau de uitdaging aangaan. Het bestuur hoopt dat het thuispubliek in groten getale ook het nieuwe Heren 1 komend seizoen zal gaan aanmoedigen.

“De reden van het vertrek van de spelers die al heel lang in Heren 1 spelen, is vooral de wens voor meer vrijheid en minder lange afstanden reizen naar uitwedstrijden. Dit seizoen waren ze ingedeeld bij bijvoorbeeld clubs uit Groningen en de Achterhoek. De meeste spelers vertrekken niet helemaal bij de club, maar doen een stapje terug binnen de vereniging”, zo vertelde een lid van de PR-commissie bij navraag.

Ook moet er een nieuwe trainer gezocht worden voor het nieuwe Heren 1 van komend seizoen. Hans Mater en Martijn Rosier stoppen namelijk na dit seizoen. Het bestuur is inmiddels al druk bezig met de invulling van deze vacature.

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn