Vocaal spektakel in de binnenstad van IJsselstein

IJSSELSTEIN – Ruim 70 koren met in totaal 2500 zangers en zangeressen vullen op zaterdag 25 mei de binnenstad van IJsselstein tijdens het Fulco’s Vocaal Festival. Het evenement -ook wel bekend als het Korenfestival- vindt plaats op twaalf verschillende binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad. “Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar.”

Pop, smartlap, shanty en klassiek wisselen elkaar af op de verschillende podia. Ieder koor mag tussen 10.30 en 18.00 uur twee keer een half uur het podium pakken. Per locatie zijn er wisselende optredens.

Diversiteit
Het is alweer de elfde editie van het populaire festival dat inmiddels een vaste waarde is in IJsselstein. Het begon ooit als een initiatief van Fulco’s Regionaal Mannenkoor. “Bij de eerste editie van het festival namen er voornamelijk mannenkoren uit de regio Utrecht deel”, vertelt Herman de Bruijn van het organisatieteam. Nu is dat helemaal anders. “We hebben mannen- en vrouwenkoren, gemengde koren, popkoren, shanty-koren, jongeren- en soms ook kinderkoren. Heel divers, dus voor elk wat wils.” Ook komen de koren nu uit alle delen van Nederland.

“We hebben dit jaar ook een prachtig uitwisselingsprogramma met een koor uit het Limburgse kloosterdorp Steyl. In maart van dit jaar zijn wij daar geweest met Fulco’s Mannenkoor, nu komen zij hier zingen.”

Binnen- en buitenpodia
Het projectteam is er de afgelopen jaren in geslaagd om het aantal locaties uit te breiden tot twaalf, waaronder de twee monumentale kerken, de raadzaal in het oude stadhuis, het Fulcotheater, diverse horecagelegenheden en drie overdekte buitenpodia. “De buitenpodia zijn inderdaad overdekt”, zegt Herman. “Dat wil zeggen: voor de koren. Het publiek raad ik aan om een paraplu mee te nemen.” Na een aantal zonnige edities, dreigt het weer dit jaar een beetje tegen te vallen. “Maar dat mag de pret niet drukken, we gaan er weer een geweldig feest van maken.”

Slotmanifestatie

“We hebben dit jaar een bijzondere slotmanifestatie”, vertelt Herman. “Rond 17.00 uur komen we als afsluiting bij elkaar op de Overtoom. Eén van de koren zingt samen met Fulco’s Mannenkoor, het Lied voor de Vrede. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen.” Hoe dit er precies uit gaat zien is nog een verrassing. “Maar het wordt heel bijzonder.” En een prachtig slot, van ongetwijfeld weer een gedenkwaardige editie van het Korenfestival. “Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren. Alle optredens zijn gratis en vrij toegankelijk.”

Alle informatie over de locaties en deelnemende koren vind je op www.fulcosvocaalfestival.nl. Je kunt hier ook het programmaboekje met plattegrond en optreedschema downloaden.

Foto: Ton Willemse, IN IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn