Volksverhuizing van links naar rechts

REGIO LEKSTROOM – Vanavond om 21.00 uur staat de halve finale op het EK voetbal op de planning tussen Nederland en Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund, en dat zorgt voor een heuse volksverhuizing naar de Duitse stad. Ben jij er ook en kom je uit onze regio? Stuur dan een foto via DM naar onze Instagram-pagina

De verwachting is dat 80.000 Nederlanders vandaag de oversteek maken naar het Duitse Ruhrgebied om het van dichtbij mee te maken.

Nederland-Engeland
Het is de tweede keer dat dit affiche tijdens een EK op het programma staat. Nederland won in 1988 de groepswedstrijd met 3-1, door drie doelpunten van Marco van Basten. In 1996 ging Nederland kansloos ten onder, met 4-1. Door een laat doelpunt van Patrick Kluivert wist Nederland zich wel te plaatsen voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

Bitterballen met zweetband
De tongen waren al los omtrent de zweetband van Memphis Depay tijdens trainingen en wedstrijden. De aanvaller, tot nu toe goed voor één doelpunt tijdens het toernooi, moet het team vanavond op sleeptouw nemen. Als support voor Depay zijn er nu ook bitterballen met een zweetband:

Het feest is begonnen
De volksverhuizing is in volle gang en veel Nederlanders hebben Dortmund bereikt. Het feest barst los in de straten van Dortmund:

Dortmund vol met Oranje
Het volksfeest is in Dortmund al even in volle gang. Het Friedensplatz, de fanzone van Nederland, is helemaal vol. Iedereen wordt geadviseerd om ergens anders heen te gaan.

Dortmund is turning Oranje. 🧡✨#NothingLikeOranje #CreateHistory #NEDENG pic.twitter.com/TQ7Ep40h03

De eerste keer van links naar rechts
Heel Europa maakt dit toernooi kennis met de megahit van Snollebollekes, waar een grote oranje menigte van links naar rechts beweegt. Ook Dortmund moet er aan geloven:

Oranjemars
De Oranje fanwalk ging om 16.30 uur van start. Ze lopen langs het Westfalenpark naar het stadion. Voorheen heette het stadion het Westfalenstadion, maar het heeft nu een andere naam: Signal Iduna Park. Redmar uit Nieuwegein is vanochtend naar Dortmund gereden, en is er bij. Hij maakte deze foto gedurende de Oranjemars:

De oranjemars is van start gegaan

Supporters bereiken stadion
In de loop van de deze week werd bekend dat Oranje de Gelbe Wand zou ‘krijgen’, de fameuze tribune die tijdens thuiswedstrijden van Borussia Dortmund met 25.000 man gevuld is. Gerben uit Houten stuurde zojuist onderstaande foto door:

Gelbe Wand wordt Oranje

Later meer

Foto: WikiMedia 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn