Volleybalteams VIVES pakken dubbelzege in eigen huis

IJSSELSTEIN – De topteams van Departyshop.nl VIVES hebben zaterdag in de eigen IJsselhal allebei een overwinning geboekt. Dames 1 won met 3-1 van Next Volley Dordrecht, Heren 1 was met 3-1 te sterk voor Donki Sjot.

Dames 1, dat sinds dit seizoen onder leiding staat van trainer Michel, kent een ijzersterke seizoenstart. Ook deze derde competitiewedstrijd was een prooi voor de IJsselsteinse dames. Dankzij deze zege staat VIVES, dat afgelopen seizoen promoveerde, op de derde plaats in de topdivisie. VIVES begon de wedstrijd tegen de bezoekers uit Dordrecht met de bekende basisopstelling. Onder leiding van de sterk spelende Romy en de uitstekend serverende Anouk werd de eerste set met 25-18 gewonnen.

Zinderende slotfase
De tweede set was een stuk spannender, met een zinderende slotfase waarin het enthousiaste publiek de thuisploeg hartstochtelijk aanmoedigde. Rebecca hield het hoofd koel en zorgde voor belangrijke punten. Met 25-23 was de set voor VIVES. In de derde set trok Dordrecht aan het langste eind, maar VIVES toonde veerkracht en sleepte na wederom een spannende slotfase de vierde set (25-23) en daarmee de wedstrijd binnen.

Servicekanon Alec belangrijk bij Heren 1
Alec was van grote waarde voor VIVES Heren 1 in de thuiswedstrijd tegen Donki Sjot. Zijn krachtige services zorgden voor veel problemen aan de overkant van het net. Meer dan eens hadden de tegenstanders de services niet onder controle en vloog de bal tegen het dak van de IJsselhal.

Tweede plek in divisie
Mede dankzij het servicegeweld won VIVES de eerste twee sets, in de derde set kreeg de IJsselsteinse ploeg een dip. Een grote achterstand kon niet meer ongedaan gemaakt worden en Donki Sjot pakte de setwinst. VIVES herpakte zich echter knap in de vierde set en wist snel een voorsprong te nemen. Ondanks het eveneens goede spel van Donki Sjot, wist de ploeg van trainer Mark Meuleman de voorsprong te behouden en de set te winnen. Door deze overwinning staat VIVES nu op de tweede plaats in de tweede divisie.