Vrouwen Houten winnen in nacompetitie van Berkel

HOUTEN – De vrouwen van SV Houten hebben hun eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie gewonnen. Tegen het tweede vrouwenelftal van Berkel werd het 2-1.

,,Je kon merken dat een aantal van ons best zenuwachtig waren”, zegt Kim Augustijn. ,,Dat kon je merken in ons spel in het eerste half uur. We speelden toen erg onrustig.”

Na een half uur gooide Houten de schroom van zich af en begon het beter te voetballen. Het was Augustijn zélf die de score opende. ,,Een mooie steekbal en een keurig voorzet waardoor ik de bal het doel in kon lopen.”

,,Na de rust begonnen we sterk aan de tweede helft. We hadden toen wel de overhand, maar op een moment waarop we minder scherp waren wist Berkel toch de gelijkmaker te scoren”, gaat Augustijn verder. ,,Dat motiveerde ons een beetje. We waren wakker geschud.”

Binnen een paar minuten wist Houten de 2-1 te maken. Lucia Smith was de doelpuntenmaakster. ,,Daarna hebben we nog een paar kansen gekregen maar zijn we vergeten onszelf te belonen”, vond Augustijn die wel blij was met het eindresultaat. ,,We zijn een ronde verder in de nacompetitie.”

In die volgende ronde nemen de vrouwen van Houten het op tegen FC Maense uit Rotterdam.