VVIJ uitgeschakeld in nacompetitie na strafschoppen

IJSSELSTEIN – VVIJ is thuis uitgeschakeld in de nacompetitie door VVOP. Na 90 minuten stond 1-1 op het scorebord. In de tweede helft van de verlenging scoorden beide teams nog een keer. Maar uiteindelijk nam de club uit Voorthuizen de strafschoppen beter (3-4). Daardoor behoudt VVOP de kans om in de tweede klasse te blijven. VVIJ zal volgend seizoen wederom uitkomen in de derde klasse.

Al na negen minuten stond VVOP op 0-1. Aanvaller Niek Bos schoof de bal langs doelman Ramon Schriel in de linkerhoek. Dat leidde tot grote blijdschap van de uitsupporters op de tribune. Ze staken een blauwe rookbom aan om de voorsprong te vieren. VVIJ-spelers Giorgio Moolenbeek, Maxx Groenendijk, Ayman Hafid, Teun Veldpaus en Jerremy Haarmans misten daarna meerdere kansen. De elftallen hadden regelmatig fysiek harde duels met elkaar, dat leidde tot vijf gele kaarten voor de uitploeg.

Tweede helft
De eerste kans in de tweede helft was voor VVOP, maar de voorzet werd er niet in gekopt. Daarna volgde een aanhoudend offensief van VVIJ. In de 75e minuut schoot Giorgio Moolenbeek de 1-1 binnen. VVOP was in de 87e minuut nog gevaarlijk, maar de hooggeplaatste schot van Niek Bos werd overgetikt door Ramon Schriel.

Verlenging
In de 103e minuut werd Teun Veldpaus neergehaald in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde werd ingeschoten door Ayman Hafid. Drie minuten voor het einde van de tweede verlenging kopte VVOP-verdediger Taylor Montvidas de gelijkmaker binnen.

Penalty’s
VVOP opende de score in de penaltyreeks door hun aanvoerder Stef Overeem. Vleugelspits Teun Veldpaus maakte gelijk. Niek Bos miste van elf meter. Melle van Gaal zorgde voor de voorsprong van de thuisploeg. De uitploeg scoorde de 2-2 door Daan Witte. Ayman Hafid zag dat zijn inzet gestopt werd van elf meter. Philip Geurts zorgde voor 2-3. Daarna werd de tweede penalty op rij van VVIJ tegengehouden, door een onsuccesvolle poging van Lowen van Ee. Het duel werd na 120 minuten en tien penalty’s beslist door Jos van Millingen. Hij schoot vanaf elf meter raak voor de uitploeg en werd blij onthaald door zijn medespelers.

Gemeen spelletje
Na het duel grapten meerdere VVOP-spelers dat voetbal een ‘gemeen spelletje’ is, omdat ze verbaasd waren dat ze niet ruim op achterstand stonden na de eerste helft. Dat werd ook beaamd door VVIJ-trainer Mo Touh. “Ik heb vandaag maar één team zien voetballen. Van de tweede klasse verwachtten we toch wat meer. We verliezen vandaag onterecht. VVIJ was vele malen beter. In de eerste helft hadden we zeven grote kansen. We raakten de paal en de lat. In de tweede helft zag ik hetzelfde spelbeeld. Wij wilden voetballen en VVOP speelde alleen maar met lange halen naar voren. Het is een grote teleurstelling. Met de 2-1 voorsprong in de verlenging verwachtte ik dat we het zouden uitspelen. Maar we maakten een domme overtreding net voor ons strafgebied. De bal werd van dichtbij binnengekopt. Op penalty’s kan ik niet trainen, want dat is een loterij. Geluk zat vandaag aan de kant van onze tegenstander.”

Foto’s: Jeffrey Overvoorde