VVIJ wint derby van IJFC op Sportpark Groenvliet

IJSSELSTEIN – Op 12 oktober werd de derby tussen VVIJ en IJFC gespeeld, op Sportpark Groenvliet, de thuishaven van IJFC. Onder toeziend oog van veel supporters langs het veld en een levendige sfeer, ondersteund door dweilorkest De Batenbouwers.

De thuisploeg begon aanvallend in de eerste helft, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. De bezoekers verdedigden sterk en de keeper van VVIJ Ruben van der Lans maakte enkele belangrijke reddingen.

Tweede helft
In de tweede helft had het team van Jesse Donker (VVIJ) meer balbezit en speelde zich vaak op de helft van de tegenstander, maar echte scoringskansen bleven beperkt. Invaller Teun Veldpaus bracht nog wat gevaar met zijn snelheid, maar de verdediging hield stand.

Late goal
In de slotfase leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, tot Ido Laaren de Jong van het uitspelende team in de laatste minuten de bal na een verre ingooi binnentikte. Met deze late treffer eindigde de wedstrijd in 1-0, waarmee de bezoekers de overwinning veiligstelden.