Wandelroute langs vlinders in Houten

HOUTEN – Op woensdag 19 juni opent burgemeester Isabella bij Basisschool De Vlinder de Vlinderontdekkingstocht in Houten. Deze tocht, met name gericht op kinderen in de bovenbouw van de basisschool, maar zeker ook op volwassenen, is een wandelroute langs 20 tegels met verschillende in Houten voorkomende vlinders.

Lydia Bosman en Bart van Wijck van de Rotary Club Houten waren in de radio-uitzending ‘Bijna Weekend’ van Rob van der Werff om meer over de Vlinderontdekkingstocht te vertellen: “We organiseren veel activiteiten voor de maatschappij. Onze focus ligt bij de jeugd in Houten, waarvoor het echt nodig is.”

Ontstaan van de tocht
Duurzaamheid is een internationaal thema van de Rotary vertelt Bart: “Het moet educatief en leuk zijn, maar ook duurzaamheid staat hoog op onze agenda. We horen dat insecten en voornamelijk vlinders het steeds moeilijker hebben, de rijkdom daarvan is aan het afnemen. Er zijn 22 soorten vlinders geteld in Houten en daar moeten we zuinig op zijn.”

Tegels en QR-codes
Het festijn begint allemaal bij basisschool De Vlinder. Op tegels bij deze school worden afbeeldingen van vlinders laten zien: “Er zijn twintig tegels van vlinders, waar mooie afbeeldingen op staan. Op deze tegel staat ook een QR-code, die je leidt naar onze website. Daar staat dan meer informatie over de vlinder. Je gaat als een soort ontdekkingstocht al deze foto’s scannen en dan komt de informatie naar je toe”, aldus Bart.

Routes 
Lydia vertelt dat er verschillende routes zijn om te fietsen of wandelen: “Er zijn drie verschillende routes. In Noord-Oost, Noord-West en Zuid. Zo kan je op verschillende manieren langs de tegels fietsen.”

De opening op woensdag is om 11:30 uur en begint dus bij Basisschool de Vlinder.

Luister het hele fragment terug van ‘Bijna Weekend’ op Spotify: 

Foto: RCHC Houten 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn