Wethouder Molenaar neemt initiatievenkrant in ontvangst

“We brengen graag vraag en aanbod samen en versterken het buurtgevoel” staat voorop de initiatievenkrant die deze week, in een oplage van 5500 stuks, huis-aan-huis door vrijwilligers verspreid wordt in Houten Noordoost.  In de krant staan 12 initiatieven uit Noordoost beschreven. Van een buurtvereniging, wekelijks een sportieve wandeling maken, een eetcafé, een buurtmoestuin tot een crea-café. Onze videoverslaggever maakte deze reportage.

Wethouder Rosa Molenaar mocht 19 april, in aanwezigheid van de buurtinitiatieven, de eerste krant in ontvangst nemen, uit handen van Ria Zwart, secretaris van buurtvereniging de Weidevogels, het oudste wijkinitiatief. Ze is er enthousiast over.   “Al die initiatieven hebben één ding gemeen: dat mensen elkaar wat vaker zien en wat vaker met elkaar iets ondernemen.”  Ze schreef in haar voorwoord in de krant: “Bij inwonersinitiatieven gaat het altijd om verbinden en om inwoners in hun eigen kracht te zetten. Niets moet, alles mag.”

Inwoners ondersteunen en op ideeën brengen

Annekee Bosveld van “van Houten&co”, een van de drijvende krachten achter deze uitgave: “Er was vanuit de wijk veel vraag om zichtbaar te maken wat er allemaal is.” Daarom nam ze het initiatief om samen met woningcorporatie Woonin de bewoners van Noordoost te laten zien wat er allemaal in hun eigen woonomgeving gebeurt. “Hier kunnen buurtgenoten bij aansluiten. Of ze kunnen geïnspireerd raken om een nieuwe activiteit in de buurt op te zetten. Daar kunnen ze van ons ook hulp bij krijgen.”

Voor alle Houtenaren

Inwoners die de krant niet in de bus kregen en hem toch willen hebben, kunnen een gratis exemplaar ophalen bij buurtwerkplaats de Meerkoet en bij Woonin, Dorpsstraat 132 (tussen 9.00-13.00 uur op werkdagen). Zo lang de voorraad strekt.

Wethouder Rosa Molenaar: “Goed voor alle Houtenaren om te weten is dat het inwonersfonds vanaf dit jaar veel meer budget heeft en Dat betekent dus dat er veel meer inwonersinitiatieven subsidie kunnen krijgen.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn