Zege voor mannen HC Houten in eerste duel in Play-offs

HOUTEN – De mannen van HC Houten zijn zaterdagmiddag de nacompetitie begonnen met een zege op Union: 1-0. Vanmiddag wordt in Malden de return gespeeld.

,,Met name in de eerste helft waren zij een stukkie beter”, vond Jordy van Dordt. ,,Het leek of wij onder de indruk van Union waren. Daardoor waren wij elkaar ook weinig aan het coachen en liepen we een beetje achter de feiten aan.”

Na rust kwam Houten met een ander speelplan uit de kleedkamer. ,,We hebben het opbouwend iets aangepast waardoor we de bal makkelijker voorin kregen.” Het resulteerde in de enige goal van de wedstrijd toen Maurits Lit in de 62e minuut de 1-0 maakte.

Return
Vanmiddag is in het Gelderse Malden de return. Dat wordt geen gemakkelijke opgave volgens Van Dordt. ,,Ik verwacht dat Union in de eerste tien minuten vol gas gaat geven. Maar als we vandaag net zo beginnen als we gisteren de tweede helft begonnen is de kans groot dat we in de volgende ronde komen.”

In die eventuele volgende ronde zou Naarden of Zwart-Wit uit Breda de tegenstander zijn.