Zwak IJFC verliest streekderby van JSV

NIEUWEGEIN – JSV Nieuwegein heeft zijn thuiswedstrijd tegen IJFC met 5-2 gewonnen. Voor IJFC, in de competitie hoger geplaatst dan JSV, een teleurstellende uitslag. 

Ton Schoonenberg, teammanager van IJFC, was teleurgesteld: “Een dramatische nederlaag van ons. Het was een verdiende overwinning voor JSV en daarmee zit ons seizoen erop.” IJFC eindigt in de middenmoot in de derde klasse B. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen.

Levendige eerste helft
Er gebeurde veel aan beide kanten in de eerste helft: “We kwamen al snel met 0-1 achter door een rommelgoal. Gelukkig maakte Ruben van Rooijen snel de de 1-1. Na 8 minuten maakte we met een schitterende goal in de kruising de 1-2 door Tamer Ugur. Helaas kregen we door wederom een rommelgoal de 2-2 tegen en dat was ook de ruststand.”

JSV nam het initiatief in de tweede helft
In de tweede helft speelde IJFC plichtmatig: “IJFC speelde heel erg zwak en JSV nam toch een beetje het initiatief. Hierdoor kwamen we al snel in de problemen. In de 67ste minuut kregen we een penalty tegen”, volgens Ton.

Rode kaart keeper
De penalty was terecht, maar de rode kaart die daarop volgde was discutabel: “De spits dook heel slim over zijn knie heen en de bal ging dus op de stip. Maar de rode kaart was echt niet nodig en de scheidsrechter twijfelde ook na afloop.” Dit zorgde ook voor een opmerkelijke wissen: “De 50-jarige keeper Bjarni Vlak kwam in de goal. Hij kon de penalty helaas niet keren en het werd dus 3-2”, aldus Ton. JSV liep vervolgens simpel uit naar een 5-2 overwinning.

Nacompetitie
JSV gaat zich voorbereiden voor de nacompetitie, om degradatie te voorkomen. JSV kan niet hoger eindigen dan de negende positie in de derde klasse B en dat betekent extra wedstrijden.

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn