Zwembad Lobeke opent op 24 april

Zwembad Lobeke in Lopik opent op woensdag 24 april 2024 om 13.30 uur haar deuren voor het nieuwe zwemseizoen. De online voorverkoop is op maandag 1 april van start gegaan. Via de website www.zwembadlopik.nl kunt u uw abonnementen, 10-badenkaarten en losse kaartjes kopen. De voorverkoop kan ook aan de kassa van het zwembad op vrijdag 19 april, maandag 22 april en dinsdag 23 april van 09.00 – 16.00 uur.

Een medewerker van het zwembad vertelt ons telefonisch dat het zwembad nu 54 jaar bestaat en altijd een gemeentelijk zwembad is geweest, dus in eigendom van de gemeente. Zo’n drie jaar geleden dreigde het zwembad gesloten te worden, maar toen heeft onder andere de daarvoor opgerichte stichting ‘Vrienden van Lobeke’ geholpen het zwembad open te houden.

Gratis zwemmen voor kinderen t/m 12 jaar
Ben je 12 jaar of jonger en woon je in één van de negen kernen van de gemeente Lopik? Dan kan je dit jaar gratis zwemmen! Met het jeugdabonnement mogen kinderen die op 24 april 2024 (peildatum) 12 jaar of jonger zijn, het hele seizoen gratis komen zwemmen in zwembad Lobeke. Dit jaar komen alle basisschoolkinderen van de gemeente Lopik in aanmerking voor het gratis abonnement. Net als kinderen die niet in de gemeente Lopik wonen, maar wel in de gemeente Lopik naar school gaan. Zij kunnen zich aanmelden bij hun basisschooldirecteur.

Leeftijd- en woonplaatscheck
Het enige wat je hoeft te doen om gratis te kunnen zwemmen, is op het gemeentehuis bij Burgerzaken een check te laten doen op je leeftijd en woonplaats. Je kunt hiervoor een afspraak maken via de website van de gemeente Lopik, www.lopik.nl. Voor de leeftijd- en woonplaatscheck heb je een geldig legitimatiebewijs nodig.

Jeugdabonnement aanvragen
Nadat je de leeftijd- en woonplaatscheck hebt gedaan, ontvang je voor de start van de online verkoop een vouchercode via de e-mail. Met deze code kun je het gratis jeugdabonnement aanvragen. Dat kan binnenkort via www.zwembadlopik.nl/verkoop en natuurlijk bij de kassa van het zwembad.

Bestel online abonnementen of kaarten
Vanaf maandag 1 april kunt u ook online abonnementen, zwemleskaarten, 10-badenkaarten en losse kaartjes bestellen. Zorg ervoor dat u alle persoonsgegevens en een digitale foto bij de hand heeft als u een bestelling gaat doen. De betaling gaat via iDeal. Op de website van het zwembad vindt u alle informatie en ook een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u online producten kunt bestellen. Bestelt u online 10-badenkaarten en losse kaartjes dan ontvangt u een e-mail met daarin een QR-code. Deze QR-code is uw toegangsbewijs. Heeft u nog geen fysiek pasje dan kunt u deze tijdens de verkoopdagen op vrijdag 19 april, maandag 22 april en dinsdag 23 april tussen 09.00 en 16.00 uur ophalen bij het zwembad. De pas is voorzien van een chip zodat de pas meerdere jaren gebruikt kan worden. Opwaarderen van de pas kan eenvoudig via de website van het zwembad Raak de pas niet kwijt en/of maak er geen gaten in (dit maakt de pas onbruikbaar). Aan een vervangende pas zijn extra kosten verbonden.

Zwemlessen Zwemlessen voor het A-diploma worden gegeven aan kinderen die vanaf 1 januari 2024 minimaal 5 jaar zijn. De indeling van de zwemlessen voor het A-diploma vindt plaats tijdens het voorzwemmen op donderdag 25 april en vrijdag 26 april tussen 17.00 en 19.00 uur. De dag waarop het kind moet komen voorzwemmen hoort u nadat u uw zwemleskaart heeft aangeschaft. De leskaart is inclusief deelname aan het diplomazwemmen.

Maatschappelijke waarde
Stichting Vrienden van Lobeke en de gemeente Lopik vinden naast aandacht voor zakelijke exploitatie, meer aandacht voor ‘maatschappelijke exploitatie’ belangrijk. De samenwerking met WerkwIJss en het Lokaal werkteam worden dit jaar voortgezet. Het zwembad wordt doordeweeks net als vorig jaar schoongemaakt door medewerkers van WerkwIJss. De schoonmaakwerkzaamheden vinden elke werkdag plaats tussen 06.30 en 08.30 uur en op maandag en dinsdag ook tussen 12.00 en 13.00 uur. In het weekend verzorgt het zwembadpersoneel de schoonmaak zelf. De werkervaringsplaats voor de kassawerkzaamheden is vorig jaar erg succesvol geweest en ook dit jaar is er weer ruimte voor inwoners van Lopik en IJsselstein om met behoud van uitkering ervaring op te doen. De medewerkers worden begeleid met als doel door te kunnen stromen naar regulier betaald werk.

Rookvrije zone
Het zwembad heeft een rookvrije zone. Dat betekent dat in het zwembad beperkt mag worden gerookt.

Meer informatie Wilt u meer informatie over tarieven, openingstijden en tijdstippen van de zwemlessen? Kijk dan op www.zwembadlopik.nl

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn