2500 badeendjes vandaag te water in de stadsgracht

IJSSELSTEIN – Op zaterdag 21 september vindt in IJsselstein een uniek evenement plaats: de badeendjesrace. De race wordt gehouden in de stadsgracht bij het Kloosterplantsoen aan de Anna van Burenstraat en begint om 13.30 uur.

Patrick van de racecommissie vertelt tijdens een vergadering in Oorgetuigen: “We zijn bezig de laatste puntjes op de i te zetten. De sponsoring en organisatie zijn geregeld, maar we hebben nog praktische zaken zoals: hebben we wel genoeg schepnetjes?”

Drie races
Vandaag staan er drie races op het programma: een scholenrace, een sponsorrace en een reguliere race. Patrick legt uit: “Kinderen van basisscholen hebben badeendjes verkocht en daar een sticker opgeplakt. Vervolgens laten we 2500 eendjes te water. De snelste eendjes winnen een prijs.”

Opbrengst
De opbrengst van de race wordt ingezet voor goede doelen die met basisscholen te maken hebben, zegt Patrick. “We steunen onder andere Stichting Leergeld en de Wensboom, twee initiatieven die we elk jaar vanuit de Lions ondersteunen.”

Stroming
De stroming in de stadsgracht speelt een belangrijke rol bij de race. Patrick vertelt: “Het is altijd spannend vlak voor de races. Afhankelijk van de stroming bepalen we de start- en finishplaats. We hopen opa’s, oma’s, ouders en kinderen allemaal te ontvangen. Het wordt ontzettend gezellig met prachtig weer!”

Luister hier het hele fragment terug van Oorgetuigen op Spotify: 

Foto: Dennis Ekelschot

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn