De week van het Hospice gaat deze week van start

HOUTEN – ‘De week van het Hospice’ gaat deze week van start met activiteiten om geld in te zamelen. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Hospice Krommerijnstreek in Houten. Het doel is om geld in te zamelen voor twee extra appartementen, want die zijn broodnodig. 

YouTube player

Appartementen
“De appartementen zijn ruime units,” vertelt Josje van Dijk van het Hospice. “Elke unit bestaat uit een slaapkamer voor de gast, een doucheruimte en een familiekamer met een keukenblok en een slaapbank, waar gasten kunnen overnachten.” Om deze uitbreiding te realiseren, organiseert het Hospice verschillende activiteiten om geld in te zamelen.

Rustige plek
“Een rustige en vredige omgeving is van groot belang voor de bewoners van het hospice, aangezien zij zich in de laatste fase van hun leven bevinden,” legt Josje uit. “We merken dat mensen opbloeien en soms zelfs langer leven wanneer ze goed verzorgd worden, liefdevolle aandacht krijgen en bijvoorbeeld voet- en handmassages ontvangen.”

Lening
De activiteiten alleen zullen niet voldoende zijn om de nieuwe slaapkamers te realiseren: “Het zal niet genoeg zijn voor de uitbreiding,” vertelt Josje. “We onderzoeken of we een lening bij de bank kunnen krijgen en wat we zelf kunnen bijdragen. Daarnaast hebben we een beschermgilde, bestaande uit bedrijven in Houten en de Krommerijnstreek. Deze bedrijven hebben zich verbonden aan het Hospice en sponsoren ons voor één, drie of vijf jaar. Met al deze initiatieven hopen we voldoende geld te genereren om de lening af te betalen.”

Meer informatie en alle activiteiten te vinden op de website www.weekvanhethospice.nl

Foto: René van den Brandt
Video: Charles Verwimp

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn