Tamara en geleidehond Ranger brengen inspiratie naar Houten

HOUTEN – Op 11 september bracht Tamara Bessels, ambassadeur van KNGF Geleidehonden, een bezoek aan Het Atelier De Weteringhoek in Houten. Tijdens deze bijeenkomst deelde ze haar persoonlijke ervaringen met haar geleidehond Ranger en bood ze de cliënten de kans om meer te leren over het belangrijke werk van KNGF Geleidehonden.

Tamara opende de voorlichting met een hartverwarmende introductie over Ranger, haar trouwe viervoeter. Ze vertelde waarom ze een geleidehond heeft en wat Ranger voor haar betekent in haar dagelijks leven. De aanwezigen luisterden aandachtig terwijl Tamara uitlegde hoe Ranger haar helpt bij haar mobiliteit, haar zelfstandigheid vergroot en haar veiligheid vergroot als ze op pad gaat. “Ranger is niet alleen mijn ogen, maar ook mijn vriend,” zei Tamara ontroerd.

Vragen 
De cliënten kregen volop de gelegenheid om vragen te stellen. Ze waren vooral nieuwsgierig naar de training van een geleidehond, hoe een werkdag van Ranger eruitziet, en hoe het is om te vertrouwen op een hond. Met geduld en een vleugje humor beantwoordde Tamara alle vragen, wat zorgde voor een dieper begrip van wat het betekent om een geleidehond te hebben.

Doppenproject 
Naast haar persoonlijke verhaal vertelde Tamara over het zogenaamde doppenproject, een initiatief waarbij plastic doppen worden ingezameld om geld in te zamelen voor de opleiding van geleidehonden. Ze benadrukte hoe waardevol dit project is, omdat de opbrengst bijdraagt aan de kosten van het trainen van honden zoals Ranger. Dankzij deze steun kunnen mensen zoals zij meer vrijheid en zelfstandigheid ervaren.

Tekst: Hans-Peter van Rietschoten

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn