Parkeergarage even open voor autobezitters

NIEUWEGEIN – Deze ochtend kregen de bezitters van de auto’s in de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis de kans om deze leeg te halen. Tussen acht uur ‘s ochtends en twaalf uur ‘s middags was de parkeergarage onder strikte begeleiding open. 

“Het was erg druk vanochtend bij de parkeergarage van het ziekenhuis. We begonnen een actie om de mensen die daar nog auto’s hebben te helpen om hun spullen op te halen”, aldus Sanne Hermans van de gemeente Nieuwegein.

Spullen nodig
Er kwamen steeds meer berichten van auto-eigenaren binnen aan het ziekenhuis volgens Sanne: “Er hebben veel mensen aangegeven bij het St. Antonius Ziekenhuis aangegeven dat ze echt bepaalde spullen uit de auto nodig hadden. Sommigen gaven aan dat ze écht niet langer zonder die spullen konden.”

Inventariseren
Na deze berichten ging het ziekenhuis inventariseren: “Samen met het ziekenhuis hebben we een lijst gemaakt van de auto’s. De gemeente heeft natuurlijk aangegeven dat niemand zonder begeleiding de parkeergarage binnen mag. Deze begeleiding was vanochtend aanwezig zodat iedereen veilig naar binnen en buiten kon.”

74 mensen 
Niet iedereen heeft zich nog gemeld om spullen op te halen in zijn auto: “Er staan 143 auto’s in de parkeergarage, en er hebben 74 auto’s zich aangemeld voor om vandaag de spullen op te halen. Ze zijn nu klaar, dus we hebben het grootste gedeelte gehad.”

Kinderzitjes
Het meest opvallende object dat werd opgehaald waren kinderzitjes zegt Sanne: “Ik heb heel veel mensen met kinderzitjes zien lopen. Dat is misschien niet het waardevolste uit een auto, maar als je bijvoorbeeld twee jonge kinderen hebt, dan kan je wel een leenauto regelen maar een kinderzitje is wat lastiger.”

Foto: Omroep Lekstroom

 

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn