Gemeenteraad Lopik steunt nieuwe woonzorgvisie

LOPIK – De gemeenteraad van Lopik steunt de nieuwe woonzorgvisie van het college van burgemeester en wethouders. Het college wil minimaal 840 woningen bouwen tot 2040. De gemeente Lopik heeft op dit moment 14.725 inwoners (5.750 huishoudens).

Met de woonzorgvisie streeft het college naar de bouw van minstens 290 woningen tot en met 2030. Dat komt neer op 36 woningen per jaar. Vanwege de toenemende vraag naar huisvesting, wil het college dit aantal verhogen naar 60 woningen per jaar. Tussen 2030 tot 2040 wil de gemeente gaan voor de realisatie van 55 woningen per jaar.

Type woningen
In het document ‘Woonzorgvisie Lopik 2024-2029’ van het college staat dat twee derde van de nieuwe woningen gaat naar sociale huur (30%), sociale koop (10%) en betaalbare koop of middenhuur (26%). Initiatiefnemers van woningbouw in de regio, verantwoordelijk voor de overige een derde deel, kiezen zelf in welke prijssegmenten ze huizen willen bouwen.

Prioriteit aanbrengen 
“Nu de woonzorgvisie is vastgesteld kunnen we prioriteit aanbrengen aan verschillende woningbouwprojecten” vertelt Ilias el Harracha, communicatieadviseur van de gemeente Lopik. “De wethouder gaf in de raadsvergadering aan dat een aantal bestemmingsplanwijzigingen dit jaar nog aan de raad worden aangeboden. Worden die goedgekeurd, dan is de ontwikkelaar aan zet om de uitvoering van het project gereed te krijgen.”

Gelijkvloerse woningen voor ouderen
Het overgrote deel van de huishoudens in de dorpen Benschop, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel en Polsbroek bestaat uit gezinnen en senioren. Aan senioren wordt extra gedacht: de verwachting is dat er tot 2030 minimaal 185 gelijkvloerse woningen voor ouderen erbij komen. In de periode tot en met 2040 worden 370 tot 510 woningen gebouwd voor ouderen.

Foto: Jeffrey Overvoorde

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn