Uitgestelde Houtense Gitaardag nu aankomend weekend

HOUTEN – De vierde Houtense Gitaardag voor de jeugd staat op 2 juni gepland in Theater aan de Slinger. Nadat de editie in maart niet door kon gaan door te weinig aanmeldingen, staat het evenement dit weekend wel op het programma. 

“Heel veel mensen hebben en spelen gitaar. Het is een heel veelzijdig instrument, maar je speelt ook heel vaak alleen. Wij vinden het belangrijk dat mensen ook samen kunnen spelen”, zegt Tanja Vermeeren van Stichting Gitaar en Ensemble Muziek in ‘Breek de Week, het radioprogramma van Ivar Sip.

Jongeren
Gitaar blijft een populair instrument bij de jeugd volgens Tanja: “Je merkt dat het iets aan het teruglopen is, ook door corona en de hogere energierekening. Er is wat minder geld voor lessen. Je ziet nog echt voldoende mensen die op les gaan, ook in Houten. Veel kinderen uit Houten zijn aangesloten bij een muziek- en sportvereniging.”

Uitstellen
De intentie was om in maart dit evenement te organiseren: “Er waren te weinig aanmeldingen en dat is nu gelukkig niet zo. We hebben daarom besloten om het te verzetten.”

Pluk de dag
Het programma is vol gedurende de dag: “We organiseren een soort ochtendgymnastiek op de gitaar, dat wordt verzorgd door Fernando Riscardo Cordas. Hij geeft les aan het conservatorium in Den Haag en speelt ook een lunchconcert. Dit moment wordt ‘Pluk de dag’ genoemd. Daarna hebben we bijvoorbeeld ook een samenspel van Annette Kruisbrink, zij is gitarist en componeert ontzettend veel.”

Tickets
Via het e-mailadres penningmeester@stichtinggitaarenensemblemuziek.nl is het mogelijk om tickets te bestellen, of op de dag zelf in theater Theater aan de Slinger.

Luister het hele fragment terug op Spotify van het programma ‘Breek de Week’:

Foto: Renee Vermeeren 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn