VTV Nieuwegein verliest strijd om nationale titel

NIEUWEGEIN – De dames van VTV zijn er niet in geslaagd de algehele landstitel van de eredivisie te verdedigen. De tafeltennissters uit Nieuwegein verloren de eindstrijd met 4-2 tegen Den Helder/Noordkop. 

Het was een spannende en sfeervolle finale tussen de najaarskampioen VTV en de voorjaarskampioen Dozy Den Helder/Noordkop. Tot en met de vierde partij van de dag bleef het spannend. Bert van Schaik, manager van het team, reageerde vlak na de wedstrijd sportief: “Een finale winnen is uiteraard leuker, maar het team haalde opnieuw de finale en hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt.”
Gelijk op 
Na de eerste vier wedstrijden stond het gelijk met een score van 2-2. Aan Nieuwegeinse kant wisten Lucie Mobarek en Sanne de Hoop de overwinningen binnen te slepen. Den Helder bracht via Ana Gogorita tweemaal de wedstrijd in evenwicht. Li Dong en Lucia Mobarek verloren kansloos met 3-0.
Spannende laatste wedstrijd 
Nadat Sanne de Hoop de vijfde wedstrijd had verloren kwam Dobrila Jorfuseska van Den Helder/Noordkop in de laatste wedstrijd op twee games voorsprong tegen Li Dong. Het leek een eenvoudige overwinning alsof ze snel op weg zou zijn in haar streven om de landstitel namens Dozy Den Helder Noordkop in de wacht te slepen. Li Dong vocht zich echter terug in de wedstrijd en won de derde en de vierde game. Dobrila Jorguseska hield het hoofd koel en won de vijfde game. Dat was voldoende om de landstitel binnen te slepen voor Den Helder/Noordkop.
Titelverdediger
VTV berustte zich in de nederlaag: “Het VTV-team had de afgelopen twee jaar gewonnen, de beurt is nu weer aan Den Helder”, aldus Bert.

Foto: Ton Timmer en Joris van Rossum 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn