Woningbouw Paardenveld-Noord voorlopig uitgesteld

IJSSELSTEIN – Het raadsvoorstel over de woningbouw in Paardenveld-Noord is voorlopig uitgesteld. De gemeente wil de locatie waar nu Body Business is gevestigd, samen met de behorende grond kopen. Het is de bedoeling om op deze locatie in totaal 274 woningen te bouwen. Op 22 mei kreeg het college een tegenvoorstel van de sportschool: een concept-ontwerp voor de bouw van 33 woningen om het bedrijf heen. De gemeente wil zo snel mogelijk met Body Business aan tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

“Je moet terug naar de tekentafel als het financiële plaatje anders wordt”, zegt wethouder Edwin Tas. Hij beheert de portefeuilles Wonen en Woonzorgvisie. “Dan kan je eigenlijk als college niet zo’n raadsvoorstel laten behandelen, maar je kunt het ook niet van de agenda halen.”

Nieuw raadsvoorstel
De Lokale Democraten IJsselstein (LDIJ) stelt voor om de behandeling voorlopig uit te stellen. Tas: “We gaan zo snel mogelijk in gesprek met de eigenaar van het pand en laten dan alles doorrekenen.” Besloten wordt dat er een nieuw raadsvoorstel aan de commissie wordt voorgelegd. De verwachting is dat dit voorstel (waarschijnlijk in de zomer) teruggaat naar de raad.

Soort woningen
Gemeente IJsselstein wil sociale- (81) en stadswoningen (54) bouwen in Paardenveld-Noord. Ook moeten er appartementen komen in drie categorieën: goedkoop (108), middenkoop (23) en duurzaam (8). De verwachting is dat de bouw van deze woningen zal beginnen in 2028.

Foto: Gemeente IJsselstein – Verbeelding woningcategoriëen

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn