Woonin presenteert eerste jaarverslag na fusie

HOUTEN/NIEUWEGEIN – Woningcorporatie Woonin heeft in 2023 282 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd en is in hetzelfde jaar begonnen met de bouw van nog eens 430 woningen. Deze huizen worden in 2024 of 2025 opgeleverd, is te lezen in het jaarverslag (2023) van de woningcorporatie. 

Woonin is als woningcorporatie ontstaan uit een fusie tussen Viveste en Mitros en bestaat nu één jaar. Een deel van de verklaring voor de hoge aantallen woningen zoekt directievoorzitter Henk Peter Kip juist in de fusie: “We plukken nu al de vruchten van de slagkracht die we gezamenlijk hebben, doordat we kennis en capaciteit bij elkaar hebben gebracht. Kijk naar Wijk bij Duurstede, daar zijn nu onze eigen ontwikkelaars aan de slag waar voorheen mensen moesten worden ingehuurd. We maken flink tempo om woningen te verbeteren en toe te voegen.”

Cementmolen
“Maar de belangrijkste reden is het voortschrijden van de tijd: we oogsten nu wat 7 tot 10 jaar geleden (na de kredietcrisis) gezaaid is. We weten dat projectontwikkeling traag gaat. Juist daarom zijn we druk met het zoeken van nieuwe locaties: een nieuwe bouwlocatie zorgt op z’n vroegst in 2030 voor de sleuteloverdracht. De cementmolen moet niet tot stilstand komen,” aldus Kip.

Huurders profiteren
Woonin gaf in 2023 bijna 250 miljoen euro uit aan de pijlers uit haar ondernemingsplan: ‘Meer woningen en betere buurten’. Hierin staat nieuwbouw, onderhoud en leefbaarheid centraal. Deze miljoenen komen voornamelijk binnen uit huuropbrengsten, de belangrijkste bron van inkomsten voor een woningcorporatie.  Kip: “Door te investeren in woningen komt het terug bij huurders, toekomstige bewoners en met onze verduurzamingsaanpak dienen we zelfs een algemeen belang. Daar gaan we komende jaren op hetzelfde tempo mee door.”

Op de website van Woonin kunt u het hele jaarverslag en meer informatie over nieuwbouwprojecten vinden. Woonin heeft woningen in Utrecht, Houten, Nieuwegein en Wijk bij Duurstede.

Willekeurige foto van woningbouw. Foto: René van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn