Pleegzorgorganisaties Lekstroom houden gezamenlijke informatieavond in Nieuwegein

LEKSTROOM REGIO – Pleegzorg biedt kinderen die tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen een veilige plek in een ander gezin. Dit kan noodzakelijk zijn door problemen in het eigen gezin of omdat ouders de zorg tijdelijk niet aankunnen. In Nederland zijn er ruim 16.000 pleegkinderen en ongeveer 10.000 pleeggezinnen, maar er blijft een tekort aan pleegouders. Ook in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik is de vraag naar pleeggezinnen groot. Hier zijn zo’n 100 pleeggezinnen actief.

De samenwerkende pleegzorgorganisaties in de regio Lekstroom slaan daarom de handen ineen en organiseren op woensdag 11 september in Nieuwegein een informatieavond over pleegzorg.

Vragen en antwoorden
De avond geeft antwoord op vragen als: Waarom hebben kinderen een pleeggezin nodig? Hoe is het om pleeggezin te zijn? Hoe word je pleegouder? De antwoorden op deze en heel veel andere vragen komen aan bod tijdens een programma vol verhalen en ervaringen van ervaren pleegouders. De avond biedt uitgebreide informatie over de wereld van pleegzorg en pleegkinderen. Ook is er volop ruimte voor andere vragen.

Voor wie?
“Iedereen van 21 jaar of ouder kan pleegouder worden: alleenstaanden, echtparen, homoseksuele stellen, samenwonenden stellen, met of zonder kinderen”, zegt De Rading Pleegzorg. “Het belangrijkst is dat je stevig in je schoenen staat en een kind veiligheid en stabiliteit biedt.”

Aanmelden
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 11 september in Buurtplein Zuid, Ratelaar 38 in Nieuwegein. De avond duurt van 19:45 tot 21.30 uur. Ontvangst met koffie/thee vanaf 19:00 uur en na afloop is gelegenheid om na te praten. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.rading.nl/pleegzorg of stuur een mail naar pleegzorg@rading.nl.

Foto: Pixabay

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn