Nieuwegeinse raad benoemt Manha Ahmed (10) als kinderburgemeester

NIEUWEGEIN – Nieuwegein heeft een nieuwe kinderburgemeester. Manha Ahmed, leerling van OBS De Veldrakker, is tijdens de raadsvergadering benoemd tot kinderburgemeester voor het schooljaar 2024/25. Ze zal zich inzetten voor een zelfgekozen thema en samen met burgemeester Marijke van Beukering deelnemen aan publieke evenementen.

“We mogen echt trots zijn op zulke jonge inwoners die al zo begaan zijn met hun omgeving en onze stad” zegt burgemeester Marijke van Beukering. “Ik kijk er enorm naar uit om dit jaar samen met Manha aan de slag te gaan met haar goede ideeën. En natuurlijk om samen op pad te gaan en bijvoorbeeld Sinterklaas te verwelkomen!”

Manha met de Burgemeester

Zoektocht
De zoektocht naar de kinderburgemeester begon in mei, toen de werkgroep jeugdparticipatie besloot om voor het nieuwe schooljaar op zoek te gaan naar kandidaten. De sollicitaties eindigden met een middag in het Stadshuis. Daar presenteerden zeven meisjes hun ideeën en gingen in gesprek met raadsleden. Na een indrukwekkende pitch over het belang van fantasie werd Manha uiteindelijk gekozen als kinderburgemeester.

Trots
Burgemeester Marijke van Beukering sprak haar trots uit over de betrokkenheid van de jonge kandidaten. “We mogen echt trots zijn op zulke jonge inwoners die zich inzetten voor hun stad,” zei ze. Manha zelf reageerde enthousiast en trots op haar benoeming en kijkt uit naar het jaar waarin ze samen met de burgemeester haar rol vorm zal geven.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn