Sportweekend Lekstroom (voorbeschouwing)

SV Houten weer op het veld na onrustig paasweekend

SV Houten speelt zaterdagmiddag tegen Tricht. Het wordt de eerste wedstrijd dit seizoen zonder de vorige week opgestapte Eddy Levering. Voor het bestuur van de voetbalvereniging verliepen de paasdagen onrustig, maar op tweede paasdag werd bekend dat Danny van Mourik de rest van het seizoen als hoofdtrainer voor de groep zal staan. Wel moet SV Houten op zoek naar een trainer voor het volgende seizoen. Houten staat momenteel op de zesde plaats in de Tweede Klasse G. Tegenstander Tricht zal in Houten op zoek gaan naar de punten, want de ploeg strijdt nog tegen degradatie en staat op de twaalde plaats.

Overige voetbalwedstrijden van de ploegen uit het Lekstroomgebied:
SVM – ‘t Goy
VVIJ – Delta Sports’95
Patria – Schalkwijk
SCH’44 – JSV Nieuwegein
SVW – SV Parkhout
Benschop – IJFC
SV Lopik – DESTO

Lekstroom Korfbalderby: Fortissimo – Koveni

Zaterdagmiddag vindt er in IJsselstein een heuse korfbalderby plaats als thuisploeg Fortissimo het opneemt tegen het Nieuwegeinse Koveni in de Tweede Klasse. De Nieuwegeiners hebben een uitstekend zaalseizoen achter de rug en wisten kampioen te worden en te promoveren naar de Tweede Klasse in de zaal. Op het veld begint een geheel nieuwe competitie. Zowel Fortissimo als Koveni hebben in de afgelopen weken hun trainer voor het komende seizoen bekend gemaakt. In IJsselstein zal Sander Hofman na de zomer de scepter zwaaien. Marco Barten wordt de hoofdtrainer bij de Nieuwegeiners van Koveni.

Overige korfbalwedstrijden van de ploegen uit het Lekstroomgebied:
Amicitia – Victum

Dames HC Houten op jacht naar punten
De dames van Hockeyblub Houten spelen komend weekend thuis tegen Eindhoven. Beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd. De Houtense vrouwen staan op de tiende plaats met twaalf punten. Eindhoven vinden we terug op de elfde plek met 9 punten. Kortom: beide ploegen hebben de punten hard nodig om nacompetitie of degradatie te ontlopen.

De mannen van HC Houten staan nog steeds bovenaan en zijn op titelkoers. Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Alecto op het programma. Zij staan op de vijfde plaat. HC Houten staat 3 punten voor HUDITO H1 en zij spelen tegen Barendrecht, de numer elf van de competitie.

Overige hockeywedstrijden van de ploegen uit het Lekstroomgebied:

Dames:
MVH Nieuwegein – Phoenix

Heren:
MVH Nieuwgein – Voorne

Varsity in Amsterdam Rijnkanaal
Zondag zal op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten de 140ste editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden “Varsity” verroeid worden. Dit grootse roei-eventement is jaarlijks een spektakel dat veel publiek trekt. Het definitieve tijdschema zal tijdens de lotingsvergadering op vrijdagavond worden vastgesteld.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn